PROTEIN CHAI COOKIE MOUSSE

Lavet på hytteost og Chai Latte-pulver

10 minutter (+ trækketid)

Ca. 4 personer

Cremet, enkel og fuld af smag. Denne chai-mousse er lavet på hytteost og vores Chai Latte Cookie-pulver, som giver en mild sødme og varme krydderier i perfekt balance. Den er hurtig at lave, men føles som noget helt særligt – især med friske bær, sprøde nødder og et drys chokolade på toppen.

Perfekt til en stille stund. Eller som en lille forkælelse, du næsten ikke behøver finde anledning til.

Måske virker den lidt anderledes ved første øjekast – en mousse lavet på hytteost og chai? Men netop dét gør den både overraskende, nærende og helt uimodståelig. Kombinationen af cremet hytteost og sødmen fra vores Chai Latte Cookie giver en blød og let mousse med masser af smag og karakter – uden tungheden fra en klassisk fødemousse.

Den fungerer både som et mættende mellemmåltid, en sundere dessert eller som noget hyggeligt og lidt luksuriøst til teen. Du får en opskrift, der føles både hverdagsnem og lidt ud over det sædvanlige, som kan varieres med topping alt efter årstid og humør.

Prøv også opskriften med Fredsted andre Chai Latte varianter.

Det skal du bruge

  • 500 g hytteost
  • 2 sticks Fredsted Chai Latte Cookie
  • 1 tsk vaniljeessens/pulver
  • 2 spsk. honning/sirup

Topping:

  • Ristede hakkede nødder
  • Friske bær fx jordbær, blåbær eller hindbær
  • Evt. kakaonibs eller chokoladeknapper

Sådan gør du

  1. Kom hytteost, chai latte-pulver og vaniljeessens direkte i en blender eller foodprocessor.
  2. Blend grundigt indtil moussen er helt glat og cremet – der må ikke være synlige klumper.
  3. Smag til. Ønsker du den sødere, kan du justere med mere honning eller sirup.
  4. Fordel moussen i skåle eller portionsglas og stil dem på køl i minimum 30 minutter, til moussen har sat sig let og er blevet mere fast.
  5. Top moussen med ristede hakkede nødder, friske bær og evt. kakaonibs.

Billeder

Del opskriften