Fra plante til kop
TEEN PLUKKES
Teen plukkes ved håndkraft
TEEN TRANSPORTERES
Teen fragtes fra markerne til fabrikken
TEFABRIKKEN
De fleste tefabrikker i Indien og på Sri Lanka ser ud som på billedet. Alt foregår næste som for 100 år siden, da Englænderne satte det hele i system.
INDVEJNING
Hver enkelt kurv vejes og noteres, hvilket sikrer 100% sporbarhed – Alt er manuelt, men fungerer optimalt.
TØRRING
Fra 80-85% til 40-50% fugtighed, tager 12-18 timer
BLADENE RULLES
Herved knækkes plantefibrene, hvilket frigiver safter og enzymer.
FRASORTERING AF PLANTEFIBRE
Sortering hvor stilke og fibre fjernes.
FERMENTERING
Bladenes safter og enzymer går i forbindelse med luftens ilt hvorved teens smag, farve og duft udvikles. Processen tager 3-5 timer.
BRÆNDING
Tea masteren stopper fermenteringen ved, at teen føres gennem en varmluftsovn med en temperatur på 120-140 grader. Processen reducere fugtigheden til ca. 4 % og tager 20-25 min.
Herefter kan teen smag ikke ændres.
SORTERING
Teen bliver sigtet efter størrelse og dernæst klassificeret.
Meget fine teer som eksempelvis Darjeeling bliver håndsorteret.
FÆRDIGPAKKET TE
Teen pakket i papirsække er klar til salg.
Det tager ca. 24 timer fra plukning til færdigt produkt.