Gulerodskage med te og flødeostecreme

Aromatisk, elegant og uimodståelig

Hvad sker der, når man tager aromaen fra sin yndlingste og lader den indgå i noget helt andet? Når duften ikke kun stiger op fra en varm kop, men også fylder køkkenet med blid citrus og sødme?

Med Lemongrass & Grapefruit har vi ladet teen blive en del af noget sanseligt og hjemmelavet – noget, der kombinerer krydret varme med blomstrende friskhed. Det er te, du kan smage med alle sanser.

Hos Fredsted tror vi på, at te er mere end en drik. Det er en stemning. En pause. En måde at være til stede på. Derfor udforsker vi, hvordan teen også kan bringe noget ekstra til dine stunder, dine gæster – og dit kagebord.

Med opskriften her kan du opleve, hvordan en klassisk urtete kan sætte helt nye nuancer på noget sødt, hjemmelavet og smukt.

Det skal du bruge

Kagebund:

  • 3 æg
  • 200 g brun farin
  • 1,5 dl neutral olie (raps eller solsikke)
  • 1 dl stærkt brygget Fredsted Lemongrass & Grapefruit-te (2 breve trukket i 1 dl vand)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk muskatnød
  • ½ tsk fint salt
  • 300 g fintrevne gulerødder
  • 75 g valnødder (grofthakkede – kan udelades)

Flødeostecreme:

  • 200 g flødeost (ikke light)
  • 100 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Fintrevet skal af ½ øko-citron

Citron-te-smørcreme (dekorationsdutter)

  • 50 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 2-3 spsk stærkt reduceret te (kogt ned fra ½ dl Fredsted Lemongrass & Grapefruit)
  • 1 tsk citronsaft
  • lidt gul frugtfarve eller gurkemeje

Pynt

  • Spiselige blomster (fx stedmoderblomster, hornviol, kamille)
  • revet citronskal eller små påskeæg

 

Sådan gør du

Te-infuseret kagedej

  1. Bryg 1 dl stærk te af 2 tebreve og lad den trække i 8-10 minutter. Afkøl.
  2. Pisk æg og brun farin luftigt.
  3. Tilsæt olie og den afkølede te og rør sammen.
  4. Bland mel, bagepulver, natron, krydderier og salt – vend det i dejen.
  5. Rør revne gulerødder og nødder i.
  6. Hæld i en smurt springform (24 cm) og bag ved 175°C i ca. 40-45 min.
  7. Afkøl helt på en rist.

Flødeostecreme

  1. Pisk smørret luftigt.
  2. Tilsæt flødeost, vaniljesukker og citronskal – pisk til cremet konsistens.
  3. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt.

Citron-te-smørcreme (dekorationsdutter)

  1. Kog ½ dl stærk te ind til ca. 2-3 spsk og afkøl helt.
  2. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  3. Tilsæt den reducerede te og citronsaft – pisk til sprøjtefast konsistens.
  4. Tilsæt evt. lidt farve for et fint gult look.

Samling og dekoration

  1. Smør flødeostecremen jævnt ud over den kolde kage.
  2. Brug sprøjtepose til små dutter af citron-te-smørcreme langs kanten.
  3. Pynt med blomster og drys evt. med lidt citronskal eller et let nip krydderi.

 

Tip til servering:

Nydes allerbedst med en kop Fredsted Lemongrass & Grapefruit-te, så teen i kagen bliver matchet i smagen.

Kagen kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl – den bliver kun bedre!

Billeder

Del opskriften