DIRTY CHAI BANANKAGE 

En saftig banankage med et krydret twist af chai og espresso

40 min.

8 personer

Dirty Chai Banankage – En Krydret og Smagfuld Kage til Chai Elskere

Er du på udkig efter en opskrift på en banankage med et unikt twist? Vores Dirty Chai Banankage kombinerer det bedste fra to verdener: den klassiske sødme fra modne bananer og et krydret kick fra chai og espresso. Den bløde chai-latte frosting fuldender kagen og giver en luksuriøs smagsoplevelse, perfekt til enhver hyggestund eller som dessert til gæsterne.

Denne Dirty Chai Banankage er nem at lave og kræver kun få ingredienser. Bananerne moses og blandes med ahornsirup, kokosolie, chai-latte-pulver og et strejf espresso for en dyb, krydret smag. Kombinationen af hvedemel og havremel sikrer en saftig og luftig konsistens, mens frostingen med chai og græsk yoghurt giver kagen en cremet og forfriskende topping. Pynt kagen med kanel, espressopulver, kanelstænger og stjerneanis for en ekstra dekorativ og indbydende servering.

Denne opskrift er ideel til brunch, kaffe hygge eller når du vil forkæle dine gæster med noget særligt. Prøv den i dag og nyd en ny version af banankagen, der smager af efterår og varme krydderier!

Det skal du bruge

4 bananer (modne)

1 æg

1-2 spsk. ahornsirup/honning

3 spsk. kokosolie (smeltet)

3 sticks Fredsted Chai Latte pulver (krydret)

1 spsk. espressopulver

100g hvedemel

100g havremel

½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

 

Frosting:

150g naturel flødeost

½ dl græsk yoghurt

1 stick Fredsted Chai Latte pulver (krydret)

 

Pynt:

Stødt kanel eller espressopulver

Kanelstænger

Stjerneanis

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Mos bananerne i en stor skål. Tilsæt æg, ahornsirup, smeltet kokosolie, Chai Latte pulver og espressopulver og pisk det godt sammen.

Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål. Tilsæt det til skålen med de våde ingredienser og vend det sammen til en ensartet dej.

Hæld dejen i en springform (Ø 20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 25-30 minutter.

Pisk flødeost, græsk yoghurt og chaipulver sammen til frostingen og stil den på køl til kagen er bagt og afkølet.

Smør frostingen på kagen og servér.

Billeder

Del opskriften