Glögg med æble & tranbær urtete

45 minutter

1 kande/ 1 liter

Det skal du bruge

  • 3 Breve Fredsted æble & tranebær urtete
  • ½ Liter vand
  • 5 Kardemommekapsler
  • 5 Allehåndebær
  • 1 stjerneanis
  • ½ Vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • Appelsinskal af en ½ ubehandlet appelsin skåret med en tyndskræller
  • ¾ Liter æblemost
  • Tørrede tranebær
  • Hakkede mandler
  • Evt. appelsinskiver

Sådan gør du

  • Bryg Æble & tranebær urteteen med ½ liter vand efter pakkens anvisning.
  • Kom den bryggede te i en gryde og tilsæt kardemommekapsler, allehånde, stjerneanis, vaniljestang, kanelstang og appelsinskal.
  • Bring blandingen i kog og lad herefter teen simre ved lav varme i 15 min.
  • Tag teen af varmen og stil til afkøling til næste dag, så krydderierne kan afgive smag.
  • Inden servering varmes glöggen op til kogepunktet inden æblemosten tilsættes.
  • Lad blandingen simre i yderligere 10 min ved svag varme sammen med de tørrede tranebær og de hakkede mandler og pynt til sidst med appelsinskiver.

Tip

Denne glögg smager også fremragende afkølet. Tilsæt først de hakkede mandler, tranebær og appelsinskiver ½ time før servering.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print