Vietnamesisk svinekød med kålsalat og brune ris

Vietnamesisk svinekød med kålsalat og brune ris

Antal:

4 personer

Det skal du bruge:

Gris:

  • 500 g nakkekoteletter
  • Marinade:
    • 2 små løg
    • 4 fed hvidløg
    • 4 spsk. fiskesovs
    • 2 spsk. østersovs
    • 2 spsk. kokossukker (kan erstattes af brun farin)
    • 1 spsk. honning
    • 4 breve urtete Ingerfær Citron fra Fredsted
    • 1½ dl. kogt vand
    • Sort peber

Kålsalat:

  • 4 gulerødder
  • 1 spidskål (andre kåltyper kan anvendes)
  • 100 g hakket peanuts
  • Frisk mynte
  • Frisk koriander
  • Dressing:
    • 1 spsk. honning
    • 1 spsk. kokossukker (kan erstattes af brun farin)
    • 3 spsk. limesaft
    • 3 spsk. fiskesovs
    • En halv rød chili (eller efter behov)
    • 1 brev Pebermynte Citrongræs fra Fredsted
    • 0,5 dl kogt vand

Ris:

  • 4 dl brune ris
  • 1 brev Ingefær Citron eller Pebermynte Citrongræs
  • 150 g blandet svampe
  • ½ dl af marinaden til svinekødet

Fremgangsmåde:

Svinekød:

  • Kog 1½ dl vand og hæld det over tebrevene og lad det trække i 5 min.
  • Pil og hak løg samt hvidløg
  • Bland med de andre ingredienser til marinaden og tilsæt løg, hvidløg og tevandet
  • Tag ½ dl af marinaden fra til at stege svampene med
  • Skær koteletterne i strimler
  • Bland kødet godt rundt i den resterende marinade og lad den stå og trække, mens du forbereder de andre ting.

Kålsalat:

  • Kog ½ dl vand og hæld det over tebrevet og lad det trække i 5 min
  • Skæl og snit gulerødderne i tynde strimler
  • Snit kålen i tynde strimler
  • Bland kål og gulerødder i et fad
  • Snit peanuts, mynte og koriander
  • Bland ingredienserne til dressingen med tevandet
  • Hæld dressingen over grønsagerne og drys med peanuts, mynte og koriander (gem lidt til at pynte kødet og risene med evt.)

Ris:

  • Kog risene som anvist på posen
  • Når risene skal trække de sidste 10 min, klippes teposen op og teen fra teposen blandes godt rundt med risene.
  • Svampene steges på en tør pande, og når de næsten er færdigstegte blandes de marinaden.
  • Steg svampene videre i 1 min.
  • Steg kødet brunt. Når risene har trukket blandes de med svampene. Drys koriander og mynte ud over kødet samt ris og server.

Tips:

Du kan variere hvilken te, du bruger hvor, hvis du har en yndlings urtete fra Fredsted.

Du kan også variere, hvilken type grønsager eller kød, du anvender, ligesom du kan erstatte risene med bulgur, quinoa eller linser. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Velbekomme.

Produkter i denne opskrift

0