Rose & lavendel boller med “Roses Are Red”

Antal:

ca. 16 stk

Det skal du bruge:

  • 100 g fuldkornspeltmel
  • 250 g hvedemel
  • 75 g havregryn
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl mælk
  • 2 dl stærk te af f. by Fredsted ” Roses are red” (fire breve til 2 dl)
  • 2 spsk. yoghurt naturel eller A38
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  • Gæren opløses i lunken mælk
  • Te og olie kommes i mælken
  • Tilsæt havregryn
  • Tilsæt dernæst derefter de øvrige ingredienser – salt og hvedemel tilsættes til sidst.
  • Ælt dejen i hånden eller på maskine (gerne 8 min.), den skal være lidt klæg.
  • Lad dejen hæve i 2-3 timer (1,5 hvis du bruger 50 g gær)
  • Form dejen til små brød eller boller
  • Lad dem efterhæve ca. 30 min
  • Pensl dem med vand og drys med havregryn
  • Varm ovnen op til 250 grader (varmluft 230 grader) og lad bagepladen stå i ovnen og blive varm
  • Sæt bollerne ind og skru ned på 220 grader (200 grader varmluft) efter 2 min.
  • Bag i den forvarmede ovn ved i 15-20 min. til de lyder hule og er gyldne.