Rose & lavendel boller med “Roses Are Red”

Rose & lavendel boller med “Roses Are Red”

Antal

ca. 16 stk

Det skal du bruge

100 g fuldkornspeltmel 250 g hvedemel 75 g havregryn 25 g gær 2 spsk. olie 2 dl mælk 2 dl stærk te af f. by Fredsted ” Roses are red” (fire breve til 2 dl) 2 spsk. yoghurt naturel eller A38 2 tsk. salt

Sådan gør du

Gæren opløses i lunken mælk Te og olie kommes i mælken Tilsæt havregryn Tilsæt dernæst derefter de øvrige ingredienser – salt og hvedemel tilsættes til sidst. Ælt dejen i hånden eller på maskine (gerne 8 min.), den skal være lidt klæg. Lad dejen hæve i 2-3 timer (1,5 hvis du bruger 50 g gær) Form dejen til små brød eller boller Lad dem efterhæve ca. 30 min Pensl dem med vand og drys med havregryn Varm ovnen op til 250 grader (varmluft 230 grader) og lad bagepladen stå i ovnen og blive varm Sæt bollerne ind og skru ned på 220 grader (200 grader varmluft) efter 2 min. Bag i den forvarmede ovn ved i 15-20 min. til de lyder hule og er gyldne.

Produkter i denne opskrift

0