Nøddebar

Nøddebar

Antal

En bradepande/ ca. 30-35 stk.

Det skal du bruge

500 g mandler 500 g hasselnødder 200 g græskarkerner 200 g solsikkekerner 220 g ristet kokos 8 breve Fredsted urtete med æble og tranebær 1 ds. kondenseret mælk 1 dl. lys sirup ½ tsk. havsalt 170 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180 grader Mandler og hasselnødder fordeles på en bradepande med bagepapir og ristes i ovnen til hasselnøddeskallerne løsner sig, og nødderne er blevet gyldne. Dette tager ca. 15 min., husk at vende nødder og mandler et par gange undervejs Rist på samme måde solsikke- og græskarkerner Ovnen skrues herefter ned til 150 grader Gnid hasselnødderne og fjern de sidste skaller Hak halvdelen af mandler og hasselnødder fint i en blender – den anden halvdel hakkes groft Bland alle nødder, mandler, kerner og ristet kokos sammen med te-granulatet i en stor skål. Hæld den kondenserede mælk og siruppen over og bland til massen bliver ensartet Blandingen fordeles i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir (Dette gøres eksempelvis med en kagerulle og et ekstra stykke bagepapir til at lægge over) Massen bages i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min Imens barrerne bages, smeltes den mørke chokolade i et vandbad og hældes over i en sprøjtepose Massen tages ud og skæres i barrer, mens denne stadig er lun Til sidst overdrysses barrerne med havsalt og dekoreres med mørk chokolade

Tip

Ønskes en mere fremtrædende smag af tranebær, kan der tilsættes tørrede tranebær i nøddeblandingen efter smag For afveksling kan man tilsætte andre teer i nøddeblandingen, prøv eksempelvis Fredsteds Chai te for et krydret twist, eller Pebermynte-citrongræs urtete for en mere frisk smag

Produkter i denne opskrift

0