Mini frugttærter med bær og irish cream te

Mini frugttærter med bær og irish cream te

Antal:

8 personer

Det skal du bruge:

Mørdej:

  • ½ stk. vaniljestang
  • 100 g. flormelis
  • 300 g. hvedemel
  • 150 g. smør, stuetempereret
  • 1 stk. æg, str. M

´Irish cream´ creme:

  • ½ l piskefløde
  • 300 g mørk chokolade
  • 6 breve Fredsted irish cream te
  • 1 glas dulche de leche

Pynt:

  • 1 bakke jordbær
  • 1 bakke hindbær
  • 1 bakke blåbær

 

Fremgangsmåde:

´Irish cream´ creme:

  • Bring fløden i kog sammen med te brevene, og hæld den i en stor skål
  • Lad den køle ned, til den er lidt varmere end en finger – ca. 40°
  • Hak chokoladen fint, og pisk den i fløden, til den smeltet
  • Lad cremen køle af, og stil den på køl natten over, eller i minimum 5 timer -Husk at filme skålen godt til, da chokolade tager nemt smag af andre madvarer
  • Tag skålen fra køl, og rør forsigtigt cremen op – Der må endelig ikke røres for meget, så skiller den

Mørdej:

  • Halvér vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv
  • Mas kornene sammen med flormelissen med kniven, så kornene skilles ad
  • Ælt vaniljesukker, mel og stuetempereret sammen med hænderne til en ensartet dej
  • Tilføj ægget og ælt det med. Stop når dejen er ensartet og stil den i køleskabet i ½ time inden udrulning
  • Rul den kolde mørdej ud i en anelse ekstra mel i 4 mm. tykkelse
  • Udstik små cirkler med en rund, glat udstikker der er 1 cm. større i diameter end diameteren på de forme der anvendes
  • Fór formene med dej-cirklerne og tryk dejen godt ud i formene (Formene skal ikke smøres.)
  • Pres alt overflødig dej væk fra kanterne og bag skallerne kort i en 190 grader varm ovn, til de er gyldne (ca. 5 minutter afhængigt af ovnen)
  • Afkøl skallerne kort og tag dem derefter forsigtigt ud af formene
  • Lad dem afkøle helt på en bagerist

Anretning:

  • Fyld de afkølede mørdejsskaller med 1 tsk. dulche de leche og 1 tsk. ´Irish cream´ creme og top med en blanding af bærrene
  • Drys evt. med lidt flormelis

Produkter i denne opskrift

0