Marengs kage

Marengs kage

Antal:

6 personer

 

Det skal du bruge:

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker

 

Ingefær & citroncreme:

  • 2½ dl. piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 5 breve Fredsted urtete med ingefær & citron

 

  • 100 g jordbær
  • 50 g hindbær
  • 50 g blåbær

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggehviderne sammen med 3 spsk. sukker til en luftig og sej marengs
  • Tilsæt derefter resten af sukkeret under piskning
  • Smør marengsmassen ud i to store cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bundene i ovnen i ca. 1 time og 20 minutter ved 120 grader
  • Afkøl bundene på en rist
  • Til cremen opvarmes 2 dl. fløde sammen med tebrevene
  • lad teen trække 5 min
  • Hak den hvide chokolade og hæld den varme fløde hen over
  • Rør forsigtigt så chokoladen smelter
  • Stil cremen i køleskabet i 2 timer
  • Pisk den ½ dl. fløde til skum
  • Pisk chokoladecremen op og vend flødeskummet forsigtigt i
  • Smør halvdelen cremen mellem bundene og den resterende del lægges ovenpå kagen
  • Pynt afslutningsvis med bærrene

 

Tip:

Pynt evt yderligere med revet chokolade

Produkter i denne opskrift

0