Indiske kyllingelår til grillen med ”Tummy love” rub

Indiske kyllingelår til grillen med ”Tummy love” rub

Antal:

4 personer

 

Det skal du bruge:

Rub

  • 3 poser f. by Fredsted ”Tummy love”
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. salt
  • 8 kyllingelår

 

Salat

  • 3 spsk. nigellafrø (jomfruer i det grønne)
  • 3 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 100 g peanuts
  • 4 spsk. olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Saften fra en lime
  • Salt

 

Raita

  • 2 dl Græsk yoghurt
  • Et bundt Mynte
  • ½ Agurk
  • Saften fra en ½ lime
  • Salt og peber

 

Tilbehør

  • Naanbrød
  • Mangochutney

 

Fremgangsmåde:

  • Den tørre te fra posen blandes sammen med krydderierne
  • Kværn rub’en helt fin i en morter
  • Skyl lårene og dup dem tørre
  • Smør kyllingelårene med olie og gnid derefter kyllingelårene ind i rub’en
  • Sæt lårene på køl og lad lårene trække 1 til 2 timer inden stegning, gerne mere
  • Skræl gulerødderne og lav tynde strimler af dem
  • Snit spidskålen fint og vend kål og gulerødder sammen med olie, lime og krydderierne
  • Drys til sidst salaten med nigellafrø og peanuts
  • Grill lårene på grillens midte med låg i 25-30 min (eller steg dem i ovnen, hvis det regner ved 200 °C i 35-45 min)
  • Flæk agurken og fjern kernerne. Skær den i små skiver og bland den sammen med yoghurt, lime og smag til med salt og peber
  • Hak mynten fint og bland den i raitaen.
  • Serveres med mangochutney og naanbrød

Produkter i denne opskrift

0