Flødekarameller med ”Nighty, night”

Antal:

ca. 40 (men afhænger selvfølgelig af størrelsen man skærer dem ud i)

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram saltet smør
  • 4 spsk. sirup
  • 1 brev f. by Fredsted ” Nighty, night”
  • 3 dråber pebermynteolie
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, eller kornene fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

  • Hæld alle ingredienserne i en tykbundet gryde, inklusiv teen fra brevene – hvis du bruger en vaniljestang, så husk at fordel kornene i sukkeret
  • Kog i ca. 15-20 minutter og rør hele tiden undervejs
  • Når karamelmassen når en temperatur på 128 grader tager du gryden af. Jo højere temperatur desto jo hårdere bliver karamellen
  • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut – stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen
  • Beklæd en ildfast form med bagepapir og hæld karamelmassen i
  • Lad karamellen køle af – den må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. (anbefalet ca. 30 min. i køleskab)
  • Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud – Alternativt, klip med en god saks