Flødekarameller med ”Nighty, night”

Flødekarameller med ”Nighty, night”

Antal

ca. 40 (men afhænger selvfølgelig af størrelsen man skærer dem ud i)

Det skal du bruge

1 dåse kondenseret mælk á 400 gram 150 gram sukker 100 gram saltet smør 4 spsk. sirup 1 brev f. by Fredsted ” Nighty, night” 3 dråber pebermynteolie 1 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, eller kornene fra 1 vaniljestang

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i en tykbundet gryde, inklusiv teen fra brevene – hvis du bruger en vaniljestang, så husk at fordel kornene i sukkeret Kog i ca. 15-20 minutter og rør hele tiden undervejs Når karamelmassen når en temperatur på 128 grader tager du gryden af. Jo højere temperatur desto jo hårdere bliver karamellen Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut – stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen Beklæd en ildfast form med bagepapir og hæld karamelmassen i Lad karamellen køle af – den må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. (anbefalet ca. 30 min. i køleskab) Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud – Alternativt, klip med en god saks

Produkter i denne opskrift

0