Frugtte

Baseret på frugtstykker eller aroma

Frugtte er den almindeligste betegnelse for det udtræk, man får ved at overhælde frugt med kogende vand. Frugt te er baseret på hele stykker tørret frugt og basen er ofte hyben, hibiscus eller æbler, hvortil der tilsættes andre typer frugt, bær eller urter som smagsgivere. Smagen er frisk, frugtig og som regel med en sød note som er kærkommen om eftermiddagen når trangen til sødt sætter ind. Da ingen af blandingerne indeholder de traditionelle teblade, kan den som udgangspunkt ikke defineres som en te, men anvendes på samme vis som te.

Frugtteer er også velegnede til at drikke om aftenen eller inden sengetid, da den ikke indeholder koffein som ”rigtig” te.

En frugtte kan også forekomme med base på en sort te, hvortil der er tilsat frugtstykker eller aroma. En meget klassisk sort frugtte er skovbærvarianten, der baseret på en sort te tilsmagt med bærstykker og aroma. Disse teer vil derfor have samme egenskaber som den sorte te.

 

Frysetørrede bær

For at få en længere holdbarhed på frugtteen vælger man at frysetørre de friske bær og andre frugter. Frysetørring er den mest skånsomme form for konservering, hvor produkterne bevarer både smag, form, farve og næringsværdi. I løbet af ganske få minutter absorberer frugterne vandet igen, som ved konserveringen blev tørret væk. Når teen har trukket længe nok, oplever man at få en dejlig delikat frugtte, der smager, som var den brygget på friske, nyligt plukkede sommerbær.

 

0