Fra plante til kop

1. Teen plukkes

Teen plukkes ved håndkraft

2. Teen transporteres

Teen fragtes fra markerne til fabrikken

3. Tefabrikken

De fleste tefabrikker i Indien og på Sri Lanka ser ud som på billedet. Alt foregår næste som for 100 år siden, da Englænderne satte det hele i system.

4. Indvejning

Hver enkelt kurv vejes og noteres, hvilket sikrer 100% sporbarhed – Alt er manuelt, men fungerer optimalt.

5. Tørring

Fra 80-85% til 40-50% fugtighed, tager 12-18 timer

6. Bladene rulles

Herved knækkes plantefibrene, hvilket frigiver safter og enzymer.

7. Frasortering af plantefibre

Sortering hvor stilke og fibre fjernes.

8. Fermentering

Bladenes safter og enzymer går i forbindelse med luftens ilt hvorved teens smag, farve og duft udvikles. Processen tager 3-5 timer.

9. Brænding

Tea masteren stopper fermenteringen ved, at teen føres gennem en varmluftsovn med en temperatur på 120-140 grader. Processen reducere fugtigheden til ca. 4 % og tager 20-25 min.

Herefter kan teen smag ikke ændres.

10. Sortering

Teen bliver sigtet efter størrelse og dernæst klassificeret.

Meget fine teer som eksempelvis Darjeeling bliver håndsorteret.

11. Færdigpakket te

Teen pakket i papirsække er klar til salg.

Det tager ca. 24 timer fra plukning til færdigt produkt.

0