Fra Jord til Bord

Hele processen fra plukningen af tebladene til den fædigpakkede te kan transporteres ud til de mange forskellige markeder, er en meget præciseret proces med mange stadier. Her kan du følge forløbet fra temarkerne til din kop.  

 1

Teen plukkes

Teen plukkes ved håndkraft

 2

Transport

Teen fragtes fra markerne til fabrikken.

 3

Ankomst til fabrikken

 4

Te fabrikken

De fleste tefabrikker i Indien og på Sri Lanka ser ud som på billedet. Alt foregår næste som for 100 år siden, da Englænderne satte det hele i system.

 5

Indvejning

Hver enkelt kurv vejes og noteres, hvilket sikrer 100% sporbarhed.

Alt er manuelt, men fungere optimalt.

 6

Tørring

Fra 80-85% til 40-50% fugtighed, tager 12-18 timer.

 7

Rulning

Bladene rulles hvorved plantefibrene knækkes og safter og enzymer frigives.

 8

Frasortering af plantefibre

Sortering hvor stilke og fibre fjernes.

 9

Fermentering

Bladenes safter og enzymer går i forbindelse med luftens ilt hvorved teens smag, farve og duft udvikles. Processen tager 3-5 timer.

 10

Brænding

Tea masteren stopper fermenteringen ved, at teen føres gennem en varmluftsovn. Luften er 120-140 grader varm. Processen reducere fugtigheden til ca. 4 % og tager 20-25 min. Herefter kan teen smag ikke ændres.

 11

Sortering

Teen bliver sigtet efter størrelse og klassificeret.

Meget fine teer som eks. Darjeeling bliver håndsorteret.

 12

Pakket te

Teen pakket i papirsække er klar til salg.

Det tager ca. 24 timer fra plukning til færdigt produkt.